Yrityksen talouden hoito

CASE: Maksatko YRITYKSESI talouden hoIdosta mieluummin 4280,00€ vai 1260,00€ vuodessa?

Lähes samantasoisen palvelun hinta voi vaihdella reilusti eri tilitoimistoilla, laskutus- ja kevyrittäjäpalveluilla.

Taloushallinnon vuosikulut täysin ulkoistetussa kirjanpitopalvelussa, 50 000€ liikevaihdolla.

Lähde: Palveluntarjoajien omat verkkosivut

Tilitoimisto vs. kevytyrittäjäpalvelu

Etsitkö täysin ulkoistettua kirjanpito- tai LASKUTUSpalvelua?

Kiireisenä yrittäjänä haluat käyttää oman aikasi tuottavaan työhön. Sitä varten tarvitset laskutuspalvelun tai kirjanpitäjän, joka hoitaa myynti- ja ostolaskut kirjanpitoon puolestasi.

Mieti hartaasti, minkä hinnan olet valmis maksamaan kirjanpitopalvelusta: onko 4280,00€, 2500,00€ vai 1260,00€ sinulle sopiva hinta?

Tällä sivulla esittelemme vaihtoehtoja kirjanpidon hoitamiseen, sillä perusidealla, että sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Kaikki edellä mainitut hinnat ovat käytännössä sama palvelu.

Et ehkä haluaisi edes tietää tätä kaikkea. Sanotaan nyt kuitenkin niin, että luvut eivät valehtele.

AVATAAN EDELLISEN KUVAN esimerkki lukujen valossa

– Vuosittainen liikevaihtosi on 50 000€.

– Yrityksen tositemäärä on 70 (tosite on tapahtuman varmentaja. Käytännössä jokainen kirjaus ohjelmaan on tosite. Esimerkiksi laskuista tulee vähintään 2kpl tositekirjauksia kirjanpitoon).

Mistä kirjanpito- tai laskutuspalvelun hinta koostuu eri palveluntarjoajilla? Maksatko yrityksesi talouden hoidosta mieluummin 4280,00€ vai 1260,00€ vuodessa?

Case-esimerkin esittely.

Sekä liikevaihto, että tositteiden määrä voi vaikuttaa taloushallinnon hintaan.

Tilitoimisto vs. Laskutuspalvelu vs. eCount palvelu
Perinteinen tilitoimisto

Perinteinen tilitoimisto

Perinteisen tilitoimiston hinta koostuu yleensä kuukausimaksuista ja lisämaksuista, joita kertyy esimerkiksi tositekirjauksista ja sähköisestä taloushallinnosta. Perinteinen tilitoimisto voi näiden yhteissummana laskuttaa maan ja taivaan väliltä – yleensä eroavaisuutena on saamasi palvelun laajuus.

Joskus tilitoimiston kuukausihinta on 50,00 € /kk, joskus 100,00 € / kk tai joskus 300,00 € / kk. Yleensä kuukausihinta on sitä korkeampi, mitä ulkoistetumpi kirjanpitosi on.

Usein hintaa on piilotettu lisämaksuihin, jotka tulevat edellä mainituista tositekirjauksista. Nämä ovat melko usein 1,5 € – 2,0 € pintaan / kpl. Eli, jos teet esimerkkimme mukaisesti 70 tositekirjausta, maksat pelkästään siitä lisämaksuja 140,00 € / kk.

Teimme realistisen case-vertailun tilitoimistoista ja löysimme verrokin, joka vastaa samaa ulkoistuksen tasoa kuin kevytyrittäjäpalvelut tai eCount palvelu, josta kerromme myöhemmin tässä artikkelissa.

Case-vertailun tilitoimiston hinta oli 270,00 € / kk eli pelkästään 3240,00 € kuukausimaksuihin vuodessa.

Osto- ja myyntireskontrapalveluihin tuli lisämaksuja keskimäärin 85,00 € / kk edestä, mikä kasvatti kokonaishinnan 4260,00 € / vuodessa.

Tämä hinta on melkein 10% koko firmasi liikevaihdosta ja voit varmasti käyttää rahat paremmin.

Laskutus- tai kevytyrittäjäpalvelu

Laskutus- tai kevytyrittäjäpalvelu

Laskutus- tai kevytyrittäjäpalvelun hinnoittelu on paljon suoraviivaisempi, kuin tilitoimistolla. Suomalaiset laskutuspalvelut voidaan laskea luultavasti kahden tai neljän käden sormilla, eli niitä on markkinoilla toistakymmentä. Yleisesti ottaen niiden hinta perustuu liikevaihdostasi otettavaan provisioon.

Suomen suosituimmalla laskutuspalvelulla tämä provisio on 5 %. Kun esimerkki lasketaan jälleen kerran auki, 50000€ liikevaihdolla tämä tarkoittaa 2500,00€ vuosittaista kulua.

Tätä voidaan pitää jopa kohtuullisena perinteiseen tilitoimistoon nähden, ollessaan yli 41% perinteistä tilitoimistoa halvempi. Saat varmasti ihan ok palvelua, mutta laskutuspalveluissa on toki omat ongelmansa.

– Et saa yrittäjän ALV-hyötyjä ostoista. Tämä voi tarkottaa vuosittain tuhansien eurojen verohyötyjä, varsinkin jos ostat palveluja muilta suomalaisilta yrityksiltä.

– Et välttämättä saa yhtä kattavia neuvontapalveluja perinteiseen tilitoimistoon verrattuna.

– Tuloksen järjesteleminen on hankalaa

Todellisuudessa kevytyrittäjyyspalvelun oheiskustannukset voivatkin osoittautua suuremmiksi verohyötyjen jäädessä pois ja muiden lisämaksujen myötä, jos haluat turvaa sairaudelta.

eCount-palvelu

eCount-palvelu on tässä vertailussa aidosti edullisin vaihtoehto.

eCount-palvelun hinnoittelu on perinteistä tilitoimistoa vastaava. Pohjalla on 89,00 € / kk laskutus ja palvelun mahdollistamiseksi tulee pieniä lisämaksuja tapahtumamaksuista, yhteensä 16,00 € / kk.

Tapahtumamaksut ovat kustannuksia, jotka tulevat laskutuksen käytöstä myös tilitoimistoille.

 

Palvelun kokonaishinnaksi muodostuu vaivaiset 105,00 € / kk, eli 1260,00€ / vuodessa.

eCount-palvelu on siis 70,42 % edullisempi perinteiseen tilitoimistoon nähden ja 49,60 % laskutuspalveluun nähden.

Mutta saako näin halvalla hinnalla mitään irti? Kuten aiemmin kerroimme, hinta on vertailtu aidosti sellaisten palvelujen kanssa, josta saat samat hyödyt, eli:

+ Sähköinen laskutuspalvelu ja pankkiyhteys

+ Automaattinen sähköinen kirjanpito

+ Automaattinen myynti- ja ostoreskontrapalvelu

+ Henkilökohtainen palvelu ja neuvonta tarvittaessa.

Maksat ainoastaan meidän mielestämme reilumman hinnan. Olemme räätälöineet palvelumme erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Tarvittaessa palvelu skaalautuu, kun tarvitset enemmän esimerkiksi ohjelmistopuolelta.

Teemme yhteistyötä Lemonsoft Oyj:n kanssa, joka mahdollistaa esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmän ja asiakkuudenhallintajärjestelmän saumattoman käyttöönoton yrityksessäsi.

Yritystä luottaa henkilökohtaiseen tilitoimistopalveluumme.

Olen ulkoistanut taloushallintoni eCountille jo muutaman vuoden ajan, koska oma osaamiseni on ruoanlaitossa, ei taloushallinnossa. Saan apua kirjanpitoon ja talouden selvittelyyn aina, kun sitä tarvitsen. Kaikki hoituu kuin automaattisesti. Suosittelen eCountia ehdottomasti muillekin yrittäjille!

Sami on kokki-yrittäjä Tampereelta ja eCountin tyytyväinen asiakas.

eCount Tilitoimistopalvelut Oy perustettiin.

Perustin eCountin vuonna 2019, ideana tarjota edullinen kirjanpito pienille yrityksille ilman piilokustannuksia. Palveluillamme on aina kiinteä hinta ja saat kattavaa sähköistä palvelua niin kirjanpidon, laskutuksen, palkkahallinnon, veroasioiden tai vaikkapa tilinpäätöksen kanssa. Fiksusti ja tehokkaasti tietenkin!

Tomi Joki-Hollanti on eCount Tilitoimistopalvelut Oy yrittäjä.

Tee fiksusti ja valitse tehokas taloushallinto!

Hyödynnä eCount-tarjous ja säästä rahaa! Autamme sinua mielellämme.

Haluan hyödyntää eCount tarjouksen!