Asiakastarina Tmi Sami Hakamaki. Toimivan yrityksen rakentaminen on haastavaa ilman poikkeusolojakin.

Yrittäjäksi ryhtyminen on usein pitkän pohdinnan seurausta. Kun asiat ovat pohdittuna, alkaa yrittäjyys konkretisoitua. Lue, kuinka Sami Hakamäki sai perustettua toimivan konseptin pandemian keskellä tilitoimiston avustuksella:

-eCountin kanssa yhteistyö alkoi jo ennen yrityksen perustamista 2020 heinäkuussa. Alkuun pohdimme yrityksen palveluita ja niiden muotoilemista liiketoimintasuunnitelmaa varten. Tämä edesauttoi myös starttirahan saamisessa.

eCount auttaa starttiraha hakemuksissa. Lue lisää starttirahasta.

“Ydinosaaminen on ruoanlaitossa, ei taloushallinnossa”

Erikoistuminen on nykypäivää, koska sillä saadaan parannettua tuottavuutta.

-Taloushallinnon ulkoistaminen oli alusta asti selvää. Kun yritystoiminnan on tarkoitus olla alusta asti ammattimaista ja toimeentulon tuoja, ei ydinosaamisen ulkopuolelle jäävien asioiden hoito juuri houkutellut.

-Tällä hetkellä käytössä on eCountin peruspalvelu, joka on toiminut omaan käyttööni erinomaisesti. Sähköinen taloushallinto on täydellinen ratkaisu omiin liikkuviin tarpeisiini. Toimipiste on liikkuva ja on ensisijaisen tärkeää saada asiat saman tien hoidettua. Asiakaskeikoilta muodostuneet kuitit saa kätevästi kuvattua heti kirjanpitoon ja mikä tärkeintä, myyntilaskut muodostuvat heti asiakkaalta poistumisen yhteydessä. Myös ostolaskut on helppo hyväksyä samalla. Tällöin kaikki pakollinen paha on hoidettu varsinaisten töiden yhteydessä, eikä kotona tarvitse miettiä mitään kirjanpitoon liittyvää. Asiat hoituvat ajallaan, eikä kirjanpitoa tarvitse juuri ollenkaan miettiä. Se vain pyörii taustalla.

eCount palvelu on mahdollisimman pitkälle automatisoitu, jotta varsinkin liikkuvaa työtä tekevien, ei tarvitse kuin kerran syöttää tietoa. Lue lisää sähköisestä taloushallinnosta.

 

Työpäivät ovat yleensä hektisiä

-Satunnaisesti olen joutunut palkkaamaan työvoimaa yksittäisille keikoille, eikä palkanmaksun lisääminen palveluun ole tietänyt mitään jatkuvia kuluja.

Henkilökohtainen palvelu

eCount palvelun perusperiaatteisiin kuuluu henkilökohtainen palvelu ja tämä tarkoittaa, että jokainen asiakas on yhtä tärkeä, ja että kirjanpitäjä on tavoitettavissa nopeasti, myös niin kutsuttejen virka-aikojen ulkopuolella.

-Aina kun on tullut kysyttävää, olen saanut vastauksen nopeasti saman päivän aikana, myös iltaisin. Tarpeen mukaan olemme pitäneet yhteyttä joko puhelimella tai sähköpostilla, mutta myös epävirallisempien kanavien, kuten WhatsApp:in, kautta.

Automaatio myös raportoinnissa

-Myyn useamman kuun kerralla loppuun, jolloin näistä voi muodostaa laskut ennustettavuutta varten jo etukäteen. Tällöin näen kassavirrasta  nopeasti yrityksen taloudellisen tilanteen ja muut raportit ovat enemmän kuin tarpeeksi. Viimeisimpänä osoituksena sähköisen taloushallinnon paremmuudesta oli, kun Tomi ehdotti, että myynti ja osto -raportit voisivat tulla automaattisesti joka kuukausi sähköpostiini. Tästäkään ei mitään ylimääräisiä kuluja tullut.

“Helppokäyttöisyys ja yritystoiminnan mukana kehittyvät työkalut saavat jatkamaan”

-Tarkoitus on jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä. Ohjelman käyttö on helppoa ja toimii kaikilla laitteilla, puhelimella ja tietokoneella (tarvittaessa myös lainakoneella). Yrityksen kehittyessä on helppo saada tukea ja neuvoja tulevaisuutta varten. Yrittäjyys ja yritystoiminta ovat jatkuvaa kehittymistä, eikä ikinä voi tietää, mitä seuraavaksi on tulossa. On tärkeää tietää saavansa tarvittavat työkalut ja tuen samasta paikasta myös jatkossa.

Kuka?

Menestynyt kokki ja nyt myös yrittäjä

Olen 26-vuotias kokki Tampereella. Ruoanlaitto on suuri intohimoni. Nautin ruoan valmistamisesta kaikissa sen muodoissa.

Olen työskennellyt viimeiset kuusi vuotta huippuravintoloissa ympäri Suomea ja maailmallakin. Kokemusta on tullut myös haettua erinäisistä kokkikilpailuista.

Kokkina minulle tärkeintä on maku, ruoan tulee aina olla herkullista! Ruoanvalmistuksessa arvostan erityisesti käsityötä. Mielestäni perinteiset kädentaidot ovat merkki osaamisesta ja vaalimisen arvoisia! Pidän myös Suomen luontoa suuressa arvossa. Sen antimet ovat maailman parhaita ja sen puitteet pysähtymisen arvoisia.

Enemmän tullut tutuksi kokki kotiin –konseptista, mutta kaikki ruokaan, juomaan ja ruoanlaittoon onnistuu.

Tutustu Samin palveluihin ja tarjontaan verkkosivuilla: https://www.samihakamaki.com/

Tutustu myös muihin medioihin ja saat näytöllesi mahtavia kuvia:

 

Tiesitkö, että tilitoimisto kannattaa ottaa mukaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mielellään jo ennen yritystoiminnan aloittamista. Esimerkiksi starttirahan saaminen on tällöin joutuisampaa. Lue lisää yrityksen perustamisesta: linkki tähän

Mikäli kiinnostuit, lue lisää, mitä kaikkea eCount tarjoaa yritystoiminnan kehittämiseksi.

eCount on hinnoiteltu läpinäkyvästi uusia ja pieniä yrityksiä varten, jotta tiedät aina mistä maksat. Katso hinnasto.